Nustebinkite moteris lengvai pagaminama vakariene ir įsimintinu vakaru

Ne viena moteris pasakys – dovanos nėra svarbiausia, svarbiausia – mylimo vyro dėmesys. Tarptautinė moterų diena – puiki proga priminti brangiai moteriai, kad ji yra mylima, brangi, svarbi ir reikalinga. Vakarienė, paserviruotas stalas, žvakių šviesa ir pamerktos gėlės – tai įvertins kiekviena moteris. Ką gaminti vakarienei pataria lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ ekspertas, maisto gamybos departamento vadovas Aidas Poleninas.

„Vakarienė – itin svarbus dienos metas, nes būtent tada susėdama prie stalo ir, turbūt, daugiausiai bendraujama su antrąja puse. Ruošiant vakarienę vadovaukitės tuo, kokius patiekalus labiausiai mėgsta moteris, kuriai ruošiate įsimintiną vakarą. Jeigu vis dėl to idėjų stinga – moterį tikrai nustebins iš jūros gėrybių ar paukštienos paruošta vakarienė“, – teigia A. Poleninas.

Receptas: „Tagliatelle“ makaronai su krevetėmis

„Maximos“ maisto gamybos departamento direktorius rekomenduoja patiekalo receptą, kurį pagaminti bus nesudėtinga net ir tiems vyrams, kurie virtuvėje sukasi retokai. Be to, ir jo gaminimas užtruks neilgai, o išvaizda bus patraukli ir žadinanti apetitą. Tai – „tagliatelle“ makaronai su krevetėmis.

Į verdantį pasūdytą vandenį sudėkite apie 250 g „tagliatelle“ makaronų, virkite juos pagal instrukcijas, o išvirus – nupilkite. Kol išvirs makaronai, pabarstykite 450 g krevečių druska, įpilkite šlakelį citrinų sulčių, užberkite pipirų bei smulkinto česnako pagal skonį ir kuriam laikui palikite pasimarinuoti.

Paprastoje keptuvėje, ar skirtoje troškinti, išlydykite 2 valgomuosius šaukštus sviesto ant vidutinio kaitrumo ugnies. Į ją įberkite žiupsnelį džiovinto raudonėlio, 4 susmulkintas česnako skilteles, žiupsnelį raudonosios paprikos ar aitriųjų paprikų (jeigu patinka aštriau) dribsnių. Viską pakepinkite 1-2 minutes nuolat maišant. Į keptuvę suberkite krevetes, kepinkite nuolat pamaišant, maždaug 2-3 minutes, kol paraus.

Suberkite keptuvės turinį į kitą indą, bet keptuvės galite dar neplauti. Į ją įdėkite 2-3 valgomuosius šaukštus sviesto, suberkite makaronus, maždaug 150 g gražgarsčių, apie 4-5 valgomuosius šaukštus tarkuoto parmezano sūrio – viską kepinkite lengvai pamaišant, kol gražgarstės pradės „vysti“. Tuomet suberkite krevetes, viską darkart sumaišykite. Liko patiekalą tik paserviruoti, jeigu norite, galite pabarstyti šviežių petražolių.

Paruoštus patiekalus pakaks paserviruoti

Vis dėl to, jeigu laiko vakarienei gaminti nėra, galite rinktis jau pagamintus patiekalus, kuriuos reikės tik paserviruoti. „Jau pagamintas sušis užims visai nedaug laiko – juos nusipirkus reikia tik paserviruoti, neužtruksite laiko net maisto šildymui. Tarp mūsų pirkėjų pats populiariausias sušių rinkinys „Sendai“, jis pagamintas iš kokybiškų produktų, tad skonis nustebins bet kurį gomurį“, – teigia „Maximos“ maisto ekspertas A. Poleninas.

Derėtų nepamiršti ir deserto. Pasak A. Polenino, „Maximos“ pirkėjai labiausiai mėgsta save palepinti griliažiniu pyragaičiu, karameliniu pyragaičiu, pyragaičiu su baltyminiu kremu, įvairiais keksiukais.

Šventiškai atrodantis stalas

Ruošiant įspūdingą vakarą nepamirškite gražiai padengti stalo: patieskite staltiesę, uždekite žvakių, pamerkite gėlių, kurios džiugins mylimą moterį dar ne vieną dieną. Kad nuotaika būtų išties šventiška, itin svarbu, jog brangiai moteriai nereikėtų nieko daryti pačiai.

Vakarą galite vainikuoti paruošta vonia, dovanojama knyga ar žurnalu – svarbiausia, kad moteris galėtų tą pačią ar net bet kurią kitą dieną dėmesio skirti tik sau.