Keli faktai apie greitą maistą

  • Kiekvienais metais greitojo maisto restoranai „McDonald’s“ parduoda 1,05 milijardo porcijų savo gaminių. Tiek pakaktų penkerius metus visiems Vilniaus gyventojams išmaitinti.
  • Guminukai „Jellybeans“ taip dailiai blizga todėl, kad yra padengti bičių vašku ir šelanu – gamtine derva, kurios išskiria lakiniai kirminai.
  • Norėdamos apžavėti ir išlaikyti klientus, kai kurios greitojo maisto kompanijos naudoja specialius smegenų bangas užrašančius EEG aparatus. Tokiu būdu studijuojama, kaip smegenys reaguoja į maistą, o šis tobulinamas, kad būtų dar sudėtingiau jam atsispirti.
  • Į pieno kokteilius dedamas braškių skonio priedas gaminamas iš daugiau kaip 50 cheminių medžiagų.
  • Mūsų kūnai kur kas ramiau reaguoja į skysto pavidalo maisto kalorijas. Štai kodėl taip lengva gerti vaisvandenius. Deja, nors iš vienos jų skardinės gauname apie 140 kalorijų, sotūs dėl to nesijaučiame.
Naujienos iš interneto