Konservai šuniui kelionėje: ką reikia žinoti?

Į keliones kartais besileidžiantys ne visuomet drauge ima ir augintinį, tačiau štai užkietėję keliautojai be keturkojo savo kelionės neįsivaizduoja. Bet kuriuo atveju, jei į kelionę nuspręsite imti ir savo šunį, verta iš anksto apsvarstyti kai kuriuos aspektus, pavyzdžiui, kokį maistą imsite ir kaip jį laikysite.

Konservai į kelionę

Dažniausiai keliaujant renkamasi tarp dviejų alternatyvų: sauso ėdalo ir konservų. Ne paslaptis, šlapias šunų maistas itin mėgiamas dėl švelnios tekstūros ir itin gero skonio. Tad jei nuspręsite kelionėje augintinį lepinti būtent tokio tipo maistu, turėtumėte šį tą žinoti.

Pirmiausia, jei šuo nesuvalgys visų konservų iškart, o atidarytą pakuotę paliksite kitam kartui, ją reikėtų laikyti šaldytuve – kitu atveju ėdalas suges. Tad įvertinkite savo galimybes šiame kontekste. Jei šaldytuvo keliaudami neturėsite, tuomet išeitis – įsigyti mažesnes ėdalo pakuotes – po tokią porciją, kokią šuo suvalgo iškart. Tokiu atveju nebus atidarytos pakuotės ir neliks problemos dėl jos laikymo.

Tiesa, šuns šėrimas konservais visą kelionę kainuos tikrai brangiau nei tada, jei kelionei pasirinktumėte sausą pašarą.

Pirkdami ėdalą kelionei būtinai įvertinkite jo galiojimo laiką – tiek šios dienos atžvilgiu, tiek ir visos kelionės, jei leisitės į ilgesnes atostogas.

Visgi, jei šuo valgo sausą maistą, turėkite omenyje, kad kelionėje toks ėdalas būtų kur kas patogesnis variantas.

Nr. 22/52