Burnoje tirpstančių imbierinių sausainių receptas

Prasidėjus Advento laikotarpiui ir nenumaldomai artėjant didžiausioms bei gražiausioms metų šventėms visi pradeda joms ruoštis. Namai prisipildo šventinio laukimo atmosferos, iš dėžių traukiamos girliandos, eglutės žaisliukai ir kiti papuošimai. Pradedami sudarinėti dovanų sąrašai ir parduotuvių šturmas.

Tam, kad jūsų namuose atsirastų daugiau „Kalėdinio kvapo“, pasidalinsime su jumis imbierinių sausainių receptu, kurie tiesiog tirpsta burnoje. O juk ir vaikams bus tikrai smagu puošti ir dekoruoti imbierinius žmogeliukus kartu su savo tėveliais.

Norint išsikepti imbierinius sausainius jums reikės:

  • 700 g. miltų;
  • 3 kiaušinių;
  • 130 g. cukraus pudros;
  • 150 g. sviesto;
  • 180 g. medaus;
  • 1,5 v. šaukšto meduolių prieskonių;
  • 1,5 v. šaukšto kakavos;
  • 1,5 a. šaukštelio nugesintos sodos arba kepimo miltelių;
  • maistinių dažų ir kitų papuošimų.

Pirmiausia nedideliam puodelyje pakaitinkite sviestą, medų, kakavą bei meduolių prieskonius. Kai visa masė pravės, tuomet į ją suberkite cukraus pudrą ir gerai išmaišykite.

Į dubenį persijokite miltus su kepimo milteliais (jei naudosite sodą, ja pirmiau nugesinkite ir supilkite į atvėsusią sviesto – medaus masę).

Į persijotus miltus supilkite iki kambario temperatūros atvėsusią masę, įmuškite kiaušinius, išmaišykite ir suminkykite tešlą. Suformuokite rutuliuką ir palikite jį maždaug 15 minučių.

Kuomet tešla „pagulės“, iškočiokite ją maždaug 3-5 mm storio ir su turimomis formelėmis išpjaukite sausainius. Kepimo skardą išklokite sviestiniu popieriumi ir dėkite į ją sausainius.

Kepkite 180-200 °C temperatūroje apie 8-10 min.

Meduoliams atvėsus galėsite juos dekoruoti turimais papuošimais ir glajumi.

Glajui pasigaminti paimkite 2 kiaušinius, atskirkite trynius nuo baltymo ir baltymus gerai išplakite. Kuomet baltymai bus išplakti, palaipsniui pilkite į juos cukraus pudrą, kol gausis tirštoka masė. Į gautą masę dar galite įlašinti citrinos sulčių.