Kaip išsirinkti kalėdinę eglutę

Šv. Kalėdos – ko gero laukiamiausia ir viena iš didžiausių metų švenčių. Tačiau, kokios Kalėdos be pagrindinio šios šventės akcento – kalėdinės eglutės?

Tinklalapis Kaišiadoriečiams.lt su savo skaitytojais dalinasi keliais patarimais, kaip išsirinkti kalėdų eglutę, kad ji jus džiugintų ir nenubyrėtų kuo ilgiau.

Visų pirmiausia, atėję į prekyvietę ir besirinkdami kalėdinę eglutę, medelį lengvai pasiūbuokite. Nuo eglutės neturėtų byrėti spygliai. Taip pat atkreipkite dėmesį ar eglutės kirtimo žymės yra šviežios.

Sveikos eglutės kamienas turėtų būti ne plonesnis negu 6 cm. Jeigu eglutės kamienas plonesnis, gali reikšti, kad tokia eglutė yra nesveika.

Patrinkite išsirinktos kalėdinės eglutės spyglius pirštai. Neseniai nukirstos eglutės spygliai skleis kvapą, o jūsų pirštai turėtų tapti lipnūs nuo jos sakų.

Pabandykite mažą šakelę nulaužti – jeigu šakelė linksta, tuomet eglutė šviežia. Jeigu lūžta – eglutė yra išdžiuvusi.

Parsinešę eglutė namo, įstatykite ją į stovą ir į indą su vandeniu. Į vandenį, kuriame pamerksite eglutę, įdėkite tabletę aspirino ir vieną valgomąjį šaukštą cukraus. Aspirinas neleis daugintis puvimą sukeliančioms bakterijoms, o cukrus aprūpins medelį maistinėmis medžiagomis.

Dar vienas „receptas“ ilgiau išlaikyti eglutę šviežią yra viename litre vandens ištirpinti vieną tabletę aspirino ir įberti 3-4 arbatinius šaukštelius cukraus. Šį tirpalą supilkite į kibirą švaraus smėlio ir išmaišykite. Į taip paruoštą drėgną smėlį įstatykite eglutę (svarbu, kad jos kamieno galas, nuo kurio nuskusta žievė, panirtų į smėlį 20 cm). Smėlį periodiškai drėkinkite šaltu vandeniu – smėlis nuolat turi būti drėgnas, nes eglutė „geria“ daug skysčių.

Tikimės, kad šie paprasti patarimai ir gudrybės leis jums išsirinkti pačią gražiausią kalėdinę eglutę, kuri jus džiugins iki Trijų karalių.