Išbandykite! Baisiai skanus moliūgų ledų receptas nepaliks abejingų
Ruduo – tikras darganų metas, ir retas kuris ryžtųsi gardžiuotis ledais, kai lauke temperatūra – silpnai teigiama. Tačiau tikrų šaltų desertų entuziastų nesustabdys net ir baisiausi uraganai, o bet kokią niūrią nuotaiką praskaidrins ryškiaspalviai moliūgų ledai.
Natūralūs, iš šviežių daržovių ir vaisių pagaminti ledai – itin palankūs sveikai mitybai. Moliūgų leduose nėra pieno produktų, konservantų ir pridėtinio cukraus, o saldumo jiems suteikia šioje ryškiaspalvėje daržovėje natūraliai sutinkamas vaisių cukrus.
Moliūgų ledais galite nustebinti tiek namiškius, tiek ir draugus, susiruošusius į Helovino vakarėlį. Juos pagaminti – itin paprasta, o ir laiko nesugaišite daug. Be to, moliūgas – nebrangi daržovė, tad porcija ledų gali kainuoti ir mažiau nei 1 eurą.
Baisiai skanu: rudeniu kvepiantys moliūgų ledai
Baisiai skanūs ir tikrai nenuobodūs moliūgų ledai gali tapti jūsų Helovino vakarėlio puošmena! Ledams prireiks vos kelių ingredientų, o skoniu mėgausitės tiek jūs, tiek ir į vakarėlį susirinkę draugai.
6–8 skanautojams reikės:
- 500 ml moliūgų tyrės
- 2–3 šaldytų bananų
- 250 ml augalinio (kokosų, avižų, migdolų) pieno
- 4–5 šaukštų klevų sirupo arba medaus
- Žiupsnelio cinamono, malto imbiero
- Gvazdikėlių, mėtų lapelių, šaldytų uogų papuošimui
Kaip ir vakarėlį, taip ir ledus reikės paruošti iš anksto, ir pradėti nuo moliūgų tyrės. Nedidelį visą arba pusę didesnio moliūgo, prieš tai išskobę sėklas, kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol žievė paruduos ir susiraukšlės.
Šaukštu išskobkite minkštimą ir virtuviniu kombainu susmulkinkite iki tirštos konsistencijos. Gautą masę sudėkite į ledukų formeles ir įdėkite į šaldiklį.
Gerai prinokusius bananus nulupkite, supjaustykite gabaliukais ir padėkite į šaldiklį, kad visiškai sustingtų.
Jau kitą dieną imkitės ledų ruošimo. Į virtuvinį kombainą sudėkite visus ingredientus: šaldytus bananus, burokėlius ir moliūgų tyrę, augalinį pieną, klevų sirupą ir prieskonius. Suplakite viską iki vientisos masės.
Jei trūksta saldumo, papildomai įdėkite šaukštą klevų sirupo arba medaus.
Gautus ledus supilkite į taures ar kitus indus, papuoškite gvazdikėliais, mėtų lapeliais ir mėgstamomis šaldytomis uogomis. Skanaus!