Kalėdinis spanguolių kisielius

Jau rytoj švęsime Kūčias, o poryt – šv. Kalėdas. O kokios didžiosios metų šventės be tradicinių patiekalų? Su jumis jau anksčiau pasidalijome burnoje tirpstančių imbierinių sausainių receptu bei paprastu kūčiukų receptėliu. Šiandien su savo skaitytojais pasidalinsime dar vienu paprastu Kūčių stalo patiekalo receptu – tradiciniu spanguolių kisieliumi.

Spanguolių kisieliui mums reikės:

  • 6 stiklinių vandens;
  • 2-3 stiklinių spanguolių;
  • 1,5 šaukšto bulvių krakmolo;
  • 1 stiklinės cukraus;
  • šiek tiek apelsino žievelės;
  • truputis cinamono.

Paruošimas

Perrenkame spanguoles, jas nuplauname ir trumpam įmerkiame į verdantį vandenį, kad iš jų geriau išsispaustų sultys. Išgriebtas iš verdančio vandens uogas sutriname, kad iš jų išsispaustų sultys. Į verdantį vandenį suberiame cinamoną, apelsino žievelę, cukrų ir, trumpai pavirinus, supilame krakmolą.

Nedideliame vandens kiekyje maždaug 5 minutes paviriname išspaustas spanguolių luobeles. Gautą nuovirą bei jau anksčiau išspaustas spanguolių sultis supilame į nuo ugnies nukeltą kisielių. Viską gerai išmaišome ir laukiame kol atvės.