Vaclovo Giržado progimnazijos pradinių klasių mokinių renginys „Tėvynė šneka – aš girdžiu“

Kaišiadorių kultūros centro salėje vyko Vaclovo Giržado progimnazijos pradinių klasių mokinių renginys „Tėvynė šneka – aš girdžiu“, skirtas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti.

Šventinę dieną pradėjo Girelės g. ir Paukštininkų g. patalpose besimokantys pradinukai. Kovo 11-ios šventė simbolizuoja Lietuvos vienybę ir dvasią. Tai ta diena, kuri liudija – esame stipri tauta, laisvoje valstybėje.

Gražiais žodžiais apie tėvynę renginį pradėjo 1 B klasės mokytoja Lina Alionienė bei 4 A klasės mokinės Agnė ir Kamilė. Jos kalbėjo: „Šiandien mes esame laisvi ir tuo didžiuojamės, nes 1990 metų kovo 11 dieną buvo paskelbta, kad atkuriama Nepriklausoma Lietuvos Respublika“. Kultūros centro salė klegėjo nuo vaikų juoko, šurmulio ir šypsenų. Šventėje dalyvavo 1 – 4 pradinių klasių mokinukai, priešmokyklinių ugdymo grupių vaikučiai, mokytojai, tėveliai, seneliai, svečiai.

Vaclovo Giržado progimnazijos direktorė Jolita Morkūnaitė pasveikino visus susirinkusiuosius su Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos švente ir palinkėjo visiems smagiai švęsti, džiaugtis, kad esame laisvi, o dainomis, šokiais ir eilėmis pagerbti valstybės gimtadienį. Visi kartu sugiedojome Lietuvos himną. 2 C klasės mokinio Lino mama Vaida Babeckienė papasakojo apie tai, kaip švenčia Lietuvos šventes jos šeima. Mamos Vaidos rankomis pagaminti ir paleisti į salę trispalviai lėktuvėliai skriejo su linkėjimais ir siurprizais. Džiugu, kad šioje šeimoje vaikai nuo mažens mokomi mylėti Lietuvą.

„Kiekvienas žmogus turi tėvynę. Mes šiandien turime daug – laisvą Lietuvą. Kokia ji bus priklauso nuo mūsų visų. Puoškime tėvynę savo mažais darbais“ – tokiais žodžiais šventę tęsė mokytoja Lina Alionienė.

„Štai mūsų Lietuva, papuoškime ją šventiniu rūbu, dovanodami jai skambią dainelę, gražų eilėraštį, mielą žodį…“ – taip ji kvietė kiekvieną klasę atskirai į sceną pasirodymui. Vaikai įvykius geriausiai prisimena ir supranta tada, kai patys prisideda prie renginio ruošimo ir aktyviai dalyvauja jame. Mokykloje vaikai ugdomi domėtis savo šalies istorija, puoselėti ir kurti tradicijas. Progimnazijos bendruomenė ieško netradicinių būdų mokinių tautiškumui ugdyti, kurie teiktų daug teigiamų emocijų, plėtoti vaikų socialinę, pažinimo ir meninę kompetencijas. Nors jie dar nedideli, tačiau labai aktyviai švenčia visas valstybines šventes.

Tėvai ir pedagogai turi būti kūrybingi, kad ugdymo tikslai pasiektų mūsų vaikų širdis. Kuomet toks dėmesys bus skiriamas istorinės atminties gilinimui, tikėtina, kad ateityje išaugs savimi pasitikinčių, gimtąją šalį mylinčių bei ją apginti pasirengusių piliečių karta.

Šventės pabaigoje visi draugiškai salėje esantys ir scenoje susikabino rankomis ir dainavo dainą „Lietuva“. Direktorė Jolita Morkūnaitė padėkojo visiems dalyvavusiems šventėje. Šią šventę visi dar ilgai prisimins, nes kiekvienas joje buvo dalyvis. Smagiausia, žinoma, patiems mažiausiems, juk jiems patriotiškumas – pačių gaminti spalvoti drugeliai (geltona, žalia, raudona) kaip trispalvė vėliava, kalbėjimas apie meilę gimtajai šaliai. Visų dalyvių ir žiūrovų nuotaika buvo puiki.

Žydronė Paškevičienė 1 B klasės mokinės Skaistės Paškevičiūtės mama